ADS

SELAMAT DATANG DI BIMBEL MY TENTOR - SOLUTION FOR STUDENTS

JL. AYAHANDA NO.1B DI BELAKANG TOKO LISTRIK GUNUNG SARI GATOT SUBROTO/APOTEK TOP AYAHANDA

TENTOR BERPENGALAMAN DAN PROFESIONAL

TENTOR SEDANG MENGAJAR DI KELAS DENGAN SISWA SEKDIN YANG ASYIK DAN TEKUN MENDENGAR DAN MENCATAT SESUAI ARAHAN.

TENTOR MEMBERIKAN ARAHAN KEPADA SISWA

MENGAJAR SISWA/I DENGAN SEPENUH HATI.

MENGAJAR MENGGUNAKAN MODEL AGAR SISWA PAHAM

PUTRA-PUTRI ANDA ADALAH ASET YANG BERHARGA, PERSIAPKAN MEREKA MENUJU MASA DEPAN YANG GEMILANG.

INVESTASIKAN MASA DEPAN PUTRA/I ANDA SEKARANG

PASTIKAN MEREKA MEMILIH MASA DEPANNYA DENGAN BIMBINGAN AYAH/IBU DAN KAMI SEBAGAI TENTORNYA.

Tampilkan postingan dengan label SOAL BAHASA INGGRIS BINTARA DAN KUNCI. Tampilkan semua postingan
Tampilkan postingan dengan label SOAL BAHASA INGGRIS BINTARA DAN KUNCI. Tampilkan semua postingan

Rabu, 12 Februari 2025

SOAL BAHASA INGGRIS BINTARA-7

 BAHASA INGGRIS

Read the text below to answer questions no 1-4!

The police thought that two burglars started the robbery at 151 Pattimura street on Sunday afternoon. The burglars broke into the students’ room while they were going to a football game. They never thought that while they were away, burglars would break into their boarding house.

1. The communicative purpose of this text is ......
A. to retell events for the purpose of informing
B. to present perspective points about an issue
C. to describe the way they are
D. to acknowledge readers about informative events
E. to share an amusing incident

Jawaban: A

2. Where did the robbery take place?
A. at 151 Gajahmada street
B. at 161 Pattimura street
C. at 151 Pattimura street
D. at 212 Sisingamangaraja street
E. at 161 Sisingamangaraja street

Jawaban: C

3. When did the robbery happen?
A. Sunday morning
B. Saturday morning
C. Saturday afternoon
D. Monday evening
E. Sunday afternoon

Jawaban: E

4. Why did the text above is classified as recount text?
A. Because the text talks about experience
B. Because the text talks about myth
C. Because the text talks about legend
D. Because the text describes a thing
E. Because the text explains about how to make something

Jawaban: A

 

The text below to answer the questions no 5-9!

Last week, I and my family went to Yogyakarta. We arrived there on wednesday in the afternoon. On Thursday, visited the temples in Prambanan. There are three big temples, the Brahmana, Syiwa and Wisnu temples. They are really amazing. We visited only Brahmana and Syiwa temples, because Wisnu temple is being renovated.

On Friday morning we went to Yogya Kraton. We spent about two hours there. We were lucky because we were led by a smart and friendly guide. Then we continued our journey to Borobudur. We arrived there at four p.m. At 5 p.m. we heard the announcement that Borobudur gate would be closed. In the evening we left for Jakarta by wisata bus.

5. The text above mainly discusses about ......
A. the trip to Yogyakarta
B. the first visit to Prambanan
C. the impression about the guide
D. the experience at Yogya Kraton
E. the impression about Borobudur

Jawaban: A

6. The purpose of the text is to .......
A. entertain readers
B. tell the experience
C. describe the smugglers
D. report an event to the police
E. inform readers about events of the day

Jawaban: B

7. What are the big temples in Prambanan?
A. angkor wat, syiwa, and sudra temples
B. paria, brahmana, and temples
C. brahmana, syiwa, and wisnu temples
D. wisnu, syiwa, and borobudur temples
E. borobudur, syiwa, and brahmana temples

Jawaban: C

8. When did they go home?
A. On Saturday morning
B. On Saturday evening
C. On Thursday evening
D. On Friday afternoon
E. On Friday evening

Jawaban: E

9. Why did they only visit Brahmana and Syiwa temples?
A. because wisnu temple was being repaired
B. because there was no wisnu temple
C. because wisnu temple was amazing
D. because wisnu temple was too small
E. because wisnu temple was being destroyed

Jawaban: A

10. Which one is the generic structure of recount text below!
A. Orientation, event, re-orientation
B. Re-orientation, event, orientation
C. Orientation, re-orientation, event
D. Event, re-orientation, orientation
E. Event, orientation, re-orientation

Jawaban: A

11. Look a piece of recount text below!
Last week, I and my family went to Yogyakarta. We arrived there on wednesday in the afternoon.

What part of generic structure which suitable with the text?
A. Orientation       D. Generic
B. Events             E. Recount text
C. Re-orientation

Jawaban: A

12. In the evening we left for Jakarta by wisata bus.

What part of generic structure which suitable with the text?
A. Orientation         
B. Events               
C. Re-orientation

D. Generic

E. Recount text

Jawaban: C

13. On Thursday, visited the temples in Prambanan. There are three big temples, the Brahmana, Syiwa and Wisnu temples. They are really amazing. We visited only Brahmana and Syiwa temples, because Wisnu temple is being renovated. On Friday morning we went to Yogya Kraton. We spent about two hours there. We were lucky because we were led by a smart and friendly guide. Then we continued our journey to Borobudur. We arrived there at four p.m. At 5 p.m. we heard the announcement that Borobudur gate would be closed.

 

What part of generic structure which suitable with the text?
A. Orientation        

B. Re-orientation   
C. Events

D. Generic

E. Recount text

Jawaban: C

 

The text below to answer the questions no 14-20!

A long time ago, very few people lived in the New Territories. There were only a few villages. If the people wanted to go from one village to another, they often had to pass through wild and unsafe forest.

One day, a farmer’s young wife went to the next village to visit her own mother and brother. She brought along her baby son. When it was time for her to leave, her brother said “ it is getting dark. Let my son, Ah Tim go with you though the forest.”

So Ah Tim led the way and the young woman followed behind, carrying her baby. When they were in the forest, suddenly they saw a group of wolves. They began to run to avoid the danger, but Ah Tim kicked against a stone and fell down. At once the wolves caught him. The young woman cried to the wolves, “ please eat my own son instead.” Then, she put her baby son on the ground in front of the wolves and took her nephew away. Everyone understood that this was because the woman was very good and kind. She had offered her own son’s life to save her nephew.

They ran back to the house and called for help. All men in the village fetched thick sticks and went back with her into the forest. When they got there, they saw something very strange. Instead of eating the woman’s baby the wolves were playing with him.

14. What separated between one village to another a long time ago in the New Territories ?
A. Another village      D. Hills
B. Forests                E. Towers and logs
C. Mountains

Jawaban: B

15. Who was Ah Tim ?
A. The young woman’s brother
B. The young woman’s brother’s son
C. The young woman’s brother and nephew
D. The young woman’s son
E. One of the men who fetched a stick

Jawaban: B

16. Who walked in front when they were in the forest ?
A. Her brother’s nephew
B. The woman
C. The woman’s son
D. Ah Tim
E. The baby and his mother

Jawaban: D

17. How could the wolves catch Ah Tim ?
A. He was stumbled by a stone
B. He was afraid
C. He ran slowly
D. The woman cried
E. The wolves were good runners

Jawaban: A

18. The woman gave her son to the wolves because...
A. She loved her nephew than her son
B. She kept a grudge on his brother
C. She wanted her son was eaten by the wolves
D. She was crazy
E. She thought about how her brother would be

Jawaban: E

19. What did the villagers bring sticks for ?
A. To bring the woman’s nephew
B. For the weapon to beat the wolves
C. For the fire woods.
D. For play
E. For building a house for the woman.

Jawaban: B

20. What is the purpose of the writer by writing the story above ?
A. To describe the danger of the villages
B. To explain how important a relative is
C. To tell the villagers’ relationship
D. To entertain the readers of the story
E. To narrate how the wolves were playing with the baby.

Jawaban: D

The text below to answer the questions no 21-23!

Once upon a time there lived a group of mice under a tree in peace. However, a group of elephants crossing the jungle unknowingly destroyed the homes of all the rats. Many of them were even crushed to death.

Then taking of rats decided to approach the elephant's chief and request him to guide his herd through another route. On hearing the sad story, the elephant's king apologized and agreed to take another route. And so the lives of the rats were saved.

One day elephant-hunters came to the jungle and trapped a group of elephants in huge nets. Then the elephant king suddenly remembered the king of the rats. He summoned on of the elephants of his herd, which had not been trapped, to go seek help from the king and told him about the trapped elephants.

The rat's king immediately took his entire group of rats and they cut open the nets which had trapped the elephant's herd. The elephant herd was totally set free. They danced with joy and thank the rats.

21. Who destroyed the homes of all rats?
A. a group of mice did
B. the hunter did
C. elephant-hunter did
D. a group of elephant did
E. elephant's king

Jawaban: D

22. What helped the elephant's herd free?
A. the elephant-hunter did
B. the hunters did
C. entire group of rats did
D. a group of king did
E. the trapped elephants did

Jawaban: B

23. At the end of the story, how was the elephant's herd?
A. angry     
B. sad        
C. Happy

D. dead

E. disappointed

Jawaban: B

The text below to answer the questions no 24-27!

The old witch locked Hansel in a cage and set Gretel to clean the house. She planned to eat them both. Each night the children cried and begged the witch to let them go.

Meanwhile, at home, their stepmother was beginning to wish she had never tried to get rid of the children. “I must find them,” she said and set off into the forest.

Many hours later, when her feet were tired from walking and her lips were dry from thirst, she came to the cottage belonging to the witch. The stepmother peeped through the window. Her heart cried out when she saw the two children.

She picked up the broom leaning against the door and crept inside. The witch was putting some stew in the oven when the stepmother gave her an almighty push. The witch fell into the oven and the stepmother shut the door.

‘Children, I have come to save you,’ she said hugging them tightly. I have done a dreadful thing.

I hope in time you will forgive me. Let me take you home and become a family again. They returned to their home and the stepmother became the best mother anyone could wish to have, and of course they lived happily ever after!

24. The story is about ...
A. A stepmother who saved her children from a witch
B. A witch who is really kind
C. A father who begged a witch for money
D. Two children went to school for the first time
E. Two children saved their stepmother from a witch

Jawaban: A

25. Which statement is FALSE about the witch?
A. She locked Hansel in a cage
B. She planned to eat Hansel & Gretel
C. She set Gretel to clean the house
D. She hated the children
E. She fell into the ocean

Jawaban: E

26. “The witch fell into the oven and the stepmother shut the door.” (Paragraph 4). The underlined word “shut” can be replaced by the word .....
A. Marked    D. Closed
B. Painted    E. Polished
C. Opened

Jawaban: D

27. How did the stepmother find her children?
A. She walked into the forest
B. She got tired and met her children
C. She fell into the cliff
D. She Peeped through the windows of the witch's cottage
E. She was pushed against the wall

Jawaban: D

 

The part of a song below to answer questions no 28-30!

HEAL THE WORLD
Michael Jackson

There's a place in your heart
And I know that it is love
And this place it was brighter than tomorrow
And if you really try

You'll find there's no need to cry
In this place you'll feel there's no hurt or sorrow
There are ways to get there
If you care enough for the living

Make a little space
Make a better place
Heal the world

Make it a better place
For you and for me, and the entire human race
There are people dying
If you care enough for the living
Make a better place for you and for me

28. What is the writer of the song want us to do?
A. find a new planet to live together
B. help the children over the world
C. help all people over the world
D. keep the world peace together
E. keep and create better environment together

29. Based on the text of the song. How can we heal the world?
A. By cleaning our environment
B. By caring and cleaning our house
C. By saving our electicity
D. By keeping our body clean
E. By keeping our environment

Jawaban: E

30. Who is the song writer?
A. Michael Jackson    
B. Bruno Mars          
C. Adam Levine

D. Katty Perry

E. Christina Perri

Jawaban: E

 

Read the part of a song below to answer questions number 31-35!

JAR OF HEARTS
Christina Perri

I know I can't take one more step towards you
'Cause all that's waiting is regret
Don't you know I'm not your ghost anymore
You lost the love I loved the most

I learned to live half alive
Now you want me one more time
Who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts

Tearing love apart
You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are?

31. Who is the song writer?
A. Michael Jackson   
B. Bruno Mars         
C. Adam Levine

D. Katty Perry

E. Christina Perri

Jawaban: A

32. What is the song about?
A. It tells about the story of a man and woman
B. It tells about a woman’s hurt feeling
C. It tells about children around the world
D. It tells about friendship
E. It tells about a broken family

Jawaban: B

33. What does the woman want from her ex-man?
A. She wants the man to come back
B. She wants the man to stay away
C. She wants the man to apologize
D. She wants the man to marry her
E. She wants the man to live together with her

Jawaban: B

34. Based on the text of the song. How does the woman feel?
A. Happy              

B. Sad                 
C. Disappointed

D. Curious

E. Guilty

35. Which lyric that prove the woman loved her ex-man so much in the past?
A. Now you want me one more time
B. Collecting your jar of hearts
C. You lost the love I loved the most
D. Tearing love apart
E. So don't come back for me

Jawaban: C

 

Read the part of a song below to answer questions number 36-40!

SONGS FOR A DYING PLANET
Joe Walsh

Is anyone out there?
Does anybody listen or care anymore?
We are living on a dying planet,
We’re killing everything that’s alive,
And anyone who tries to deny it
Wears a tie
And gets paid to lie

So I wrote these songs for a dying planet,
I’m sorry but I’m telling the truth,
And for everybody trying to save it
These songs are for you, too.
Is anyone out there?

36. What kind of planet are we living now?
A. good planet
B. beautiful planet
C. dying Planet
D. nice planet
E. lovely planet

Jawaban: C

37. Who are people who deny that they have killed living things?
A. people who work in the town
B. People who listen that song
C. People who live near the singer
D. People who wear a tie and get paid to lie
E. people who sell tie and T-shirt

Jawaban: D

38. “And gets paid to lie”. The word “gets paid” means ...
A. promote completely
B. Pay someone
C. buy with money
D. sell with low prices
E. Receive money for work completed

Jawaban: E

39. For whom does the singers wrote that song?
A. For people who study hard
B. For people out there
C. For people who work hard
D. For the dying planet
E. for everything that is a live

Jawaban: D

40. Why does the singer feel sorry?
A. Because he tells the truth
B. Because he does not tell the truth
C. Because he lies
D. Because he can not speak
E. Because he works on the planet

Jawaban: A

 

SOAL BAHASA INGGRIS BINTARA-6

 BAHASA INGGRIS

This text is for questions no.1-6

Our trip to the Blue Mountain

On Friday, we went to the Blue Mountain. We stayed at David and Della’s house. It has a big garden with lots of colorful flowers and tennis court.

On Saturday, we saw the Three Sisters and we went on the scenic railway. It was scary. Then, Mom and I went shopping with Della. We went to some antique shops and I tried on some old hats. On Sunday, we went on the scenic Skyway and it rocked. We saw cockatoos having shower.

In the afternoon, we went home

1. The text above belongs to……

A. Narrative

B. Report

C. Recount

D. Spoof

E. News Item

Answer: C

2. How many days did they take their trip?

A. three days

B. five days

C. four days

D. six days

E. two days

Answer: A

3. Whose trip is actually stated in the text?

A. The writer and his/her mother

B. The writer and the reader

C. The writer and David

D. The writer and Della

E. the writer and his/her mother, and Della

Answer: A

4. When did they go home?

A. on Sunday afternoon

B. on Saturday afternoon

C. on Friday afternoon

D. on Friday afternoon

E. on Saturday morning

Answer: A

5. “Our trip to the Blue Mountain”.The underlined word has the same meaning as…..

A. Journey

B. Gift

C. Experience

D. Mission

E. desire

Answer: A

6. The purpose of the text is ……..

A. to tell someone how to do or make something

B. to entertain the reader

C. to tell what happened

D. to teach or to inform the reader

E. to extend the reader’s imagination

Answer: C

Complete the paragraph with the suitable word !

Last week my youngest brother, Teddy, (17) …. His birthday. We held a small party for him. To make him more cheerful , I decided to dress up like a clown. I put thick cosmetics on my face and wore a clown costume. It (18) … very colorful. Teddy screamed happily when he saw me walking like a clown. I was glad that all guests were also (19) …

7. A. celebrate

B. celebrates

C. celebrated

D. is celebrating

E. has celebrated

Answer: C

8. A. is

B. be

C. are

D. were

E. was

Answer: E

9. A. disappointed

B. annoyed

C. touched

D. entertained

E. surprised

Answer: E

10. Touched – was - her birthday – Nadya – a surprising party – when – held – for – her family

1 2 3 4 5 6 7 8 9

The correct arrangement of the jumbled words is …

A. 4-2-1-6-9-8-7-3-5

B. 4-2-1-6-9-7-5-8-3

C. 4-2-1-6-9-3-8-5-7

D. 4-2-1-6-8-7-9-3-5

E. 4-2-1-6-7-5-3-8-9

Answer: B

This text is for questions no.11-14

James Watt was a great Scottish engineer of the 18th century. He did not actually invent the steam engine. Instead, he

Improved it. A man named Thomas Savery invented the first primitive steam engine in 1698. A man named Newcomen started making steam engines to pump water from mines in 1712. However , Watt is famous for inventing an improved version in 1769.

James Watt was born in Greenock on January 19, 1736. Hs father, also called James, was shipbuilder. As a boy Watt attend the local grammar school where he studied classics

Eventually, watt decided to become a maker of mathematical instruments, such as quadrants and compasses. In 1755 he went to London, but only lived there for two years before moving to Glasgow.

In 1964 Watt improved on a model of a Newcomen steam engine. In the Newcomen`s the steam was pushed into a cylinder, then condensed back into water. A year later Watt realised it would be more efficient to condense the steam in another chamber separate from the cylinder. However , it was not until 1769 that Watt patented his knew idea, the separate condenser.

In 1766 Watt landed a job as a land surveyor marking out land for canals and eight years later he moved to Birmingham. In 1775 he went into partnership with MatthewBoulton and began making steam engines which were used for pumping water out of mines.

By 1780 the Industrial Revolution was beginning to transform life in Britain and Watt adapted his steam engines to provide a rotary motion so they could be used to power machines in new factories. In 1781 he used the sun and planet gear to do this and four years later, steam engines were used to power machines in cotton mills for the first time.

Meanwhile, in 1782 Watt invented another major improvement, the double-acting steam engine. In 1788 he invented the fly ball governor to regulate the speed of steam engines and a pressure gauge in 1790.

In 1785 Watt was elected a fellow of the royal society and he retired from business in 1800.

James Watt died on August 25, 1819 and was buried in Birmingham. Finally, in 1882 a unit of electrical power was named the watt his honor.

11. What is the text about ?

A. James Watt`s experience

B. James watt`s family life

C. James Watt`s jobs and inventions

D. James Watt and his colleagues

E. James Watt`s business

Answer: C

12. The following are correct about James Watt , EXCEPT ...

A. He moved to Birmingham in 1773

B. He had worked as a land surveyor

C. His name is used to name a unit of electrical power

D. He was the third man to improve a steam engine

E. He patented the separate condenser for a steam engine

Answer: A

13. What is the main idea of paragraph 7?

A. Watt`s double- acting steam engine

B. Watt`s inventions to improve steam engines

C. The time watt improved steam engines

D. The use of the fly ball governor in steam engines

E. The equipment to improve the speed of steam engines

Answer: B

14.‘... he retired from business in 1800.’ (Last paragraph). The underlined word has similar meaning to ...

A. Began

B. aused

C. Joined

D. Closed

E.  withdrew

Answer: B

This text is for questions for no.15-17

Last month, I travelled to several cities in Sumatra. From Jakarta, I went by a bus to Merak harbour. I had to take a ferry to pass the Sunda strait, from Merak to Tanjung Karang. Then, I travelled from Tanjungkarang to Palembang. I stayed two days in Palembang. Then, I got the train from from Palembang to Lubuklinggau. I stayed one night there and the next day I took a bus to Bukitinggi. The journey lasted twenty four hours. I spent two weeks around Bukitinggi. I visited the Sianok,Canyon, Lake Maninjau and Istano Pagaruyung. After my week in Bukitinggi, I travelled by bus to Lake Toba, the largest lake in the Southeast Asia. This area has beautiful scenery and contains many examples of Batak houses and`graveyards. After a few days on Samosir Island, I travelled to Medan and from there to the Gunung Leuser National Park. This is the largest national park in south east Asia. I saw orang-utans, monkeys rhinos, and many beautiful birds. I visited the rain forest. It was beautiful. My last few days were spent in Banda Aceh. I really enjoyed this city.

15. What is the main idea of the paragraph above?

A. The beauty of lake Toba

B. The beauty of Sumatra Island

C. The largest Lake in Southeast Asia.

D. The biggest National Park in Asia

E. The writer`s nice trip to Sumatra 

Answer: E

16. The following statement is NOT TRUE based on the passage.

A. The writer didn`t get an exciting trip

B. The writer probably lives in Jakarta

C. The writer stayed in Palembang a couple of days.

D. The view of Sumatra is nice

E. Banda Aceh is neat and clean

Answer: A

17. This area has beautiful scenery and contains many examples of Batak houses and`graveyards.

The underlined word means ....

A. Places for staying the night

B. Buildings for having lunch or dinner

C. Places for exhibition

D. Places for burying the deads

E. Places for shopping 

Answer: D

18. Since ... English class. Armand made has many friends. The suitable adverb phrase to complete the sentence is ..

A. Armand attends

B. Attended

C. Attending

D. Armand attending

E. Attending Armand

Answer: C

19.... to ride bicycle, Adi walked to work every morning. The suitable adverb phrase to complete the sentence is ...

A. Because he unable

B. Unable

C. Being unable

D. Unabling

E. Because we were unable

Answer: C

This text is for questions no. 20-23

Once upon a time, a rabbit wanted to cross a river but he could not swim. He had an idea. He saw a boss of crocodile swimming in the river. The rabbit asked the boss of crocodile, "How many crocodiles are there in the river?" The boss of crocodile answered, "We are twenty here." "Where are they?" the rabbit asked for the second time. "What is it for?" the boss of crocodile asked.

"All of you are good, nice, gentle and kind, so I want to make a line in order. Later I will know how kind you are,"" said the rabbit. Then, the boss of crocodile called all his friends and asked them to make a line in order from one side to the other side of the river. Just then, the rabbit started to count while jumping from one crocodile to another. One…two…three…four…until twenty, and finally, he thanked all crocodiles because he had crossed the river.

20. The story mainly tells about ….

A. twenty crocodiles

B. the boss of the crocodile.

C. a rabbit and twenty crocodiles.

D. A rabbit and the boss of crocodile

E. The boss of the crocodile and all his friends

Answer: C

21. We know from the first paragraph that the rabbit actually wanted …

A. to cross the river

B. to swim across the river.

C. to meet the boss of crocodile.

D. To know where the crocodile are

E. To know the number of crocodiles there 

Answer: A

22. How did the rabbit cross the river?

A. By swimming across the river

B. By diving across the river.

C. By jumping from one crocodile to another..

D. By giving gratitude to all crocodiles.

E. By making a line of crocodiles

Answer: C

23. What did the boss of crocodile call his friends for?

A. To show how good they are

B. To show that the boss of crocodiles has a lot of friends.

C. To make a line in order from one side to the other side of the river.

D. To jump from one side to the other side of the river

E. To count them to be feed. 

Answer: C

This song is for questions for no.24-25

HERO

There`s a hero if you look inside your heart

You don`t have to be afraid of what you are

There`s an answer if you reach into your soul

And the sorrow that you know will melt away

And then a hero comes along

With the strength to carry on

And you cast your fear aside

And you know you can survive

So when you feel like hope is gone

Look inside you and be strong

And then you will finally see the thruth

That a hero lies in you

It`s a long road when you face the world alone

No one reaches out a hand for you to hold

You can find love if you search within your self

And the emptiness you felt will disappear

Lord knows dreams are hard to follow

But don`t let anyone tear them away

Hold on, there will be tomorrow

In time you will find the way

24. What message can we learn from the song ?

A. allow anyone tear our dreams

B. don`t be afraid of what we are since everyone is a hero

C. we never find the solution of our problems

D. the sorrow changes to sadness

E. people face the world alone

Answer: B

25. “With the strength to carry on” What the opposite of underlined word ?

A. power

B. sorrow

C. dream

D. weakness

E. truth

Answer: D

This text is for questions no. 26-29

The King’s Disease

Many years ago there was a king who was very bad tempered. Everyone was afraid of him. The king was bad tempered because he was often ill. He was often ill because he ate and drank too much.

“I am always ill”, the king told his doctor. “Why can’t you cure me?” the doctor did not want to tell the king the reason. He knew this would make the king very angry. “I give you the best medicine, your majesty” he said “I do my best.”

“your medicine make me worse’, the king said. “You must cure me before the end of the month or I shall put you in prison. You are trying to poison me.”

‘Perhaps your food is making you ill”, the doctor said. This was a polite way of saying, “You eat too much.”

“Nonsense”, the king shouted. “My cook is the best cook in the world. No, I am ill because you are a fool. You do not know how to cure me. I pay you to make me well, but what happens? I have stomachache and headache everyday. Now go and study your books. Fine a cure for my disease or…….”

“Yes, yes, yes Majesty.” The doctor said and went to his room. He made a lot of new medicine but it did no cure the king.

At last, a few days before the end of the months, the doctor went into the forest. He wanted to see a wise old monk and ask for his advice.

26. Why were people afraid of the king?

A. Because he was bad tempered

B. Because he ate and drank too much

C. Because he did not like doctors

D. Because no one could cure him

E. Because he was often ill

Answer: A

27. Why did the doctor not want to tell the king the truth about his illness?

A. He could not cure the king

B. The king would die

C. The king would become very angry

D. The would drink poison

E. The king would be insensible

Answer: C

28. What was making the king ill?

A. Poison

B. Too much eat and drink

C. Bad medicine

D. Too much medicine

E. Too lessmedicine

Answer: B

29. How much food did the doctor think the king ate?

A. Too much

B. Enough

C. Not Enough

D. Not at all

E. At all

Answer: A

30. Rena said to me, “Do you close the window at night?” The indirect form is: Rena asked me…to night

A. if I closed the window

B. that I closed the window

C. when I close the window

D. that you closed the window

E. whether you closed the window

Answer: A

31. Arrange the following jumbled sentences into the correct order.

1. She did not know what she should do to save the baby since it was circled by a ring of fire

2. The fire made her afraid, even she never cooked her meals using fire since then

3. Since then , she was never afraid of fire

4. The woman approached the sound and was very surprised seeing a baby cry loudly

5. Her husband and daughter had died several years before due to a fire

6. She entered the ring of fire and saved the baby

7. Once upon time , there was a woman living alone in her house

8. One day, she heard a baby crying on the top of a hill near her house

9. However, her pity was greater than her fear of fire

A. 7-5-2-8-1-6-9-4-3

B. 7-5-2-8-3-9-4-6-1

C. 7-5-2-8-4-3-1-9-6

D. 7-5-2-8-4-1-9-6-3

E. 7-5-2-8-6-3-9-1-4

Answer: D

This text is for questions no.32-34

To explore your talent, there will be some contests for students. First, singing, between two and five students from each class. Then, stand-up comedy, one or two people from each class. Finally, a short drama, with open numbers of participants, for about ten minutes. Each class should join at least one of the contests. For further information, please contact Ms. Inna.

Thank you.

32. How many contests will be held?

A. Two.

B. Four. .

C. Six

D. Three

E. Five 

Answer: D

33. How long will the drama be?

A. Five minutes.

B. Ten minutes.

C. Fifteen minutes.

D. Twenty minutes

E. Twenty-five minutes

Answer: B

34. Which of the following statements is TRUE based on the text?

A. Every class should join all the contests.

B. The event is to celebrate the school’s anniversary.

C. There should be five students participating in the drama.

D. The singing participants should be between two and five students from each class.

E. There should be three students participating in the stand-up comedy from each class.

Answer: D

This text is for questions no.35-40

Dear diary,

Last Sunday morning, Aunt Emily made an announcement. She told us that she was going to take us on a cruise! I was very surprised, knowing how expensive a holiday like that could be. However, we agreed. We aren’t a wealthy family, but we do have a little money put aside, over the years, which we usually use part of, for vacations.

When the day of departure finally arrived, We were thrilled to see how huge and luxurious the ship was. Our cruise liner sailed distinguishly out to sea, as our holiday began.

What a disappointment! There was so little to do on board. The boredom almost drove us mad. We visited several ports, but we didn’t have the freedom to do what wanted to. Furthermore, we had to follow a very tight schedule of guided tours an visits to museums. It was an uninteresting experience!

35. How did the writer and his/her family travel on vacation ?

A. By car

B. By ship

C. By bus

D. By train

E. By plane

Answer: B

36. Whose idea was it for havingsuch a vacation?

A. The writer

B. The writer`s mother

C. The writer`s father

D. The writer`s uncle

E. The writer`s aunt

Answer: E

37. What did the writer feel to see the cruise ship?

A. Disappointed

B. Bored

C. Nervous

D. Excited

E. Sad

Answer: D

38. Why did the writer feel bored during the journey?

A. He/she didn`t have the freedom to do what he/she wanted

B. He/she didn`t go with all his/her family

C. The landscape was not interesting at all

D. He/she knew nobody in the cruise

E. The crew were not friendly

Answer: A

39. “Furthermore we had to follow a very tight schedule .... “ ( paragraph 3). What is the antonym of tight ...

A. Long

B. Boring

C. Free

D. Continuous

E. strict 

Answer: C

40. “Finally your dream has come true “ A similar meaning of the underlined word is ...

A. at last

B. hopefully

C. originally

D. at once

E. at the moment

Answer: A